torsdag 3 december 2009


Hans Lemos poliskonstapel i Lund född 1857 i Svedala och dog i Lund 1943. Hans Lemos var Kicki Aalbus mormors far. Hans farfar som också hette Hans var med i Napolionkriget 1813-1814. Jag vet inte om det är en bedrift. Alla manliga anfäder på min mors sida var i stort sett soldater i det skånska husarregementet.
Min mormors farmor var Kjersti Botilla Lundberd Född i Tingröd den 21 septemder 1827
Hon var gift med Carl Lemos .
. Hennes far var skräddarmästaren Jakob Lundberg född 1801 i Blentarp. Jakob Lundberg gifte sig tre gånger och flyttade runt och bosatte sig på olika orter i sydskåne. Hans första hustru Karna föddes 1807 i Köpenhamn och dog i barnsäng den fjärde december 1839 (Det är imorgon 170 år sedan )Hon lämnade efter sig fyra små barn varav den yngsta var tre år. Redan 1840 gifter Jakob om sig med Kjerstin . Troligtvis behövde han hjälp med alla barnen man kan ju bara ana sig till den hjälplösheten och förtvivlan han måste uthärda . Och hur var det att leva för 170 år sedan ? Jakob for omkring i byarna som smed han måste ju han någon som såg till barnen . Men Kjerstin dör i lungsot 1854 . Jakob gifter om sig en tredje gång med Christina hon är 31 år yngre och föder tre barn till Jakob..
Kjersti Botilla är min mormors farmor Kanske är hon den vandreskan som berättas om . Eftersom hennes far for omkring som smed, kanske Kersit Botilla också vandrade omkring och utförde allahanda sysslor . Kjersti Botilla födde sex barn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar